Sajtos pogi recept


50 dkg liszt
2,5 dcl tejföl
25 dkg Ráma margarin
2 tojássárgája
5 dkg élesztő
1,5 dcl tej
1 evőkanál só
1 kávéskanál cukor
15 dkg reszelt trappista sajt
A Sajtos pogi elkészítési módja:
Az élesztőt a tejben és cukorban felfuttatni,majd hozzádni a margarinnal és sóval elmorzsolt liszthez.Hozzáadni a tojássárgákat és annyi tejfölt,hogy rétestészta lágyságú tésztát kapjunk.10 percig kell állni hagyni ,majd jól belisztezett deszkán kinyújtani kb ujjnyi vastagra.Alaposan belisztezni ,majd összehajtogatni a tésztát.Ezt 4-szer megismételni,majd pogácsaszaggatóval kiszaggatni .A tepsiben még 10 percig állni kell neki sütés előtt.A sajttal megszórni és 190 fokon kb 35-40 perc alatt készre sütni.
Ujjnyi vastagtól nem szabad vastagabbra hagyni szaggatás előtt , mert eldőlnek a pogik a sütőben.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2007. okt. 22. 23:05
A sajtos pogi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.