Lecsós bab recept
70 perc
sok
normál
sok
A Lecsós bab hozzávalói:
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
5 db húsos paprika
1 db paradicsom
50 dkg darált hús
3 doboz vörösbab konzerv
1 dcl paradicsomlé
só,bors,paprika,erős pista
A Lecsós bab elkészítési módja:
A szalonnát apró kockára szelni,kis lángon elkezdeni pirítani.Ha már van egy kis zsírja rátenni az apróra szelt vöröshagymát,és az összezúzott fokhagymát.A pirospaprikával megszórni kevés vízzel felönteni,majd hozzátenni a darálthúst.Lefedve lassan párolódhat.A húsos paprikából,paradicsomból friss lecsót kell sütni.Amint elkészült hozzátenni a húshoz és felengedni a paradicsomlével és hozzátenni a babkozerveket.2 konzervet lé nélkül,de a harmadik doboz levét rá kell önteni az egészre.Ízesíteni sóval,borssal ,és aki szereti erős pistával .Szükség szerint egy kevés vízzel fel lehet egedni ha túl sűrű.Lassan sűrű zaftosra főzni,és tálalni.
Nagyon finom,laktató étel.Ha marad másnapra ,akkor némi víz hozzáadásával kell felmelegíteni , mert könnyen leég.
Friss kenyérrel tálaljuk!
Jó étvágyat!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2007. okt. 19. 22:06
A lecsós bab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.