Sajtos-túrós pogácsa (kb.60 db) recept
150 perc
84/db
A Sajtos-túrós pogácsa (kb.60 db) hozzávalói:
1 dl tej
1 csapott ek.cukor
3 dkg élesztő
60 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg tehéntúró
15 dkg juhtúró
1 dl tejföl
2+1 tojássárgája
1 ek.só
10 dkg reszelt sajt
A Sajtos-túrós pogácsa (kb.60 db) elkészítési módja:
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.Az átszitált lisztet a margarinnal(gyors mozdulatokkal)összedolgozzuk-morzsoljuk.Hozzáadjuk az áttört túrót,az élesztős tejet,a tejfölben simára kevert 2 tojássárgáját és a sót.Összegyúrjuk,lágy tésztát kapunk.Meleg helyen fél órát kellni hagyjuk.Téglalap formájúra nyújtjuk és megszórjuk a sajt 2/3 részével,majd a hoszanti oldalán rétegszerüen feltekerjük.Ismét kellni hagyjuk.Egyetlen hosszú csíkot nyújtunk belőle,tetejét megkenjük a maradék 1 tojássárgájával,megszórjuk a maradék sajttal.Majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200°c-ra melegített sütőben 20-25 percig sütjük.Langymelegen a legfinomabb.
Én csak tehéntúróval készitettem.Több sajtot tettem bele.Nem pogácsaszaggatót használtam,csak simán késsel kis kockákra vágtam,mert az újra összegyúrt tészta nem lesz leveles.Így viszont semmi "hulladék" nem keletkezett.
Mindenkinek izlett.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: évybaby, 2007. jan. 1. 13:59
A sajtos-túrós pogácsa (kb.60 db) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.