Katica pogácsája recept
A Katica pogácsája hozzávalói:1 dl tej
1 csapott ek. cukor
30 g élesztő
600 g liszt
250 g margarin
150 g juhtúró
150 g tehéntúró
1 dl tejföl
2+1 tojássárgája
1 ek só
100 g reszelt sajt
A Katica pogácsája elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük a cukorral, élesztővel, felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk és összedolgozzuk a margarinnal, hozzáadjuk a tehén- és juhtúrót, az élesztős tejet, a tejfölben simára kevert 2 tojás sárgáját és a sót, összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, letakarjuk és fél óráig kelni hagyjuk, ezután lisztezett deszkán téglalap formára kinyújtuk és megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük és újabb fél órát kelni hagyjuk. Ezután kb 3 cm vastagra kinyújtuk, tetejét megkenjük a maradék tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, kb 200 fokon 20-25 percig sütjük. 3-4 napig is eláll, harmadnap-negyednap mikróban vagy alufóliában sütőben kissé felmelegítve olyan, mint a friss.
Nálunk mindig dupla adag készül, és soha nem éri meg a másnapot.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2008. nov. 30. 06:22
A katica pogácsája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.