Juhtúrós pogácsa - Mirza módra recept
A Juhtúrós pogácsa - Mirza módra hozzávalói:0,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
1 teáskanál cukor,
25 dkg juhtúró,
25 dkg vaj,
1 kg liszt,
1 teáskanál só,
2 dl tejföl,
2 tojássárgája.
A kenéshez:
1-2 tojás.
A Juhtúrós pogácsa - Mirza módra elkészítési módja:
1.) A tejet meglangyosítjuk, egy pohárba öntjük, beleteszünk 1 teáskanál cukrot, és meleg helyen felfuttatjuk benne az élesztőt. 2.) A túrót áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, majd a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a tojássággát, és jól összegyúrjuk az egészet. A cipót egy tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. 3.) Egy nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 170 fokra. 4.) A tésztát lisztezett deszkán kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk, és kiszúrjuk. A pogácsákat a tepsibe tesszük, a tetejüket konyhai ollóval 3 helyen megcsipkedjük, majd felvert tojással megkenjük. Elektromos sütőben 170 fokon 20 percig, majd 200 fokon 10 percig sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. nov. 28. 06:38
A juhtúrós pogácsa - mirza módra elkészítési módja és hozzávalói.