Sós teasütemény (Kati-féle) recept


28 dkg liszt
10 dkg vaj, vagy zsír
1-2 ek.tej
1 tojássárgája
1 cs. sütőpor
1/2 tk. só
szóráshoz reszelt sajt, vagy szezámmag, vagy köménymag
kenéshez 1 tojássárgája
A Sós teasütemény (Kati-féle) elkészítési módja:
A fenti sorrendben a hozzávalókat összekeverjük, jól összegyúrjuk, majd 1.5 cm vasragságúra kinyújtjuk. Derelyemetszővel hosszúkásra vágjuk, vagy apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojássárgájával megkenjük, reszelt sajttal/v. köménymaggal/v. szezámmaggal/v. lenmaggal/v. mákkal megszórjuk. Közepes lángon kb. 10 perc sütésre van szüksége.
A tojásfehérjét ne tegyük a tésztába, mert kemény lesz tőle!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 1e958693ca, 2008. nov. 25. 10:58
A sós teasütemény (kati-féle) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.