Sajos rúd! recept

A Sajos rúd! hozzávalói:
20 dkg sima liszt

20 dkg rétesliszt

25 dkg margarin

1 dl tejföl

7 dkg reszelt sajt (edami vagy trappista)

1 tojássárgája, a fehérje pedig majd megkenni kell

1 csapott teáskanál sütőpor

fél evőkanál só

szezámmag a szóráshoz


A Sajos rúd! elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A liszteket összemorzsoljuk a margarinnal,belekeverjük a sót, a sütőport és összegyúrjuk az összes többi hozzávalóval. Kinyújtjuk a tésztát 1 cm-nél vékonyabbra és 1 cm széles, 4 cm hosszú rudacskákra felvágjuk. Miután felvágjuk, átkenjük a tésztát a kissé felvert tojásfehérje egy részével és sűrűn beszórjuk szezámmaggal. Ezután szedegetjük csak szét a kis rudakat, és 2 nagy, sütőpapírral kibélelt tepsiben az előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Amikor épp elkezd picit színesedni a szélük, már lehet is kivenni őket.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajos rúd! elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook