Sajos rúd! recept
A Sajos rúd! hozzávalói:20 dkg sima liszt
20 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
1 dl tejföl
7 dkg reszelt sajt (edami vagy trappista)
1 tojássárgája, a fehérje pedig majd megkenni kell
1 csapott teáskanál sütőpor
fél evőkanál só
szezámmag a szóráshoz
A Sajos rúd! elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A liszteket összemorzsoljuk a margarinnal,belekeverjük a sót, a sütőport és összegyúrjuk az összes többi hozzávalóval. Kinyújtjuk a tésztát 1 cm-nél vékonyabbra és 1 cm széles, 4 cm hosszú rudacskákra felvágjuk. Miután felvágjuk, átkenjük a tésztát a kissé felvert tojásfehérje egy részével és sűrűn beszórjuk szezámmaggal. Ezután szedegetjük csak szét a kis rudakat, és 2 nagy, sütőpapírral kibélelt tepsiben az előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Amikor épp elkezd picit színesedni a szélük, már lehet is kivenni őket.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Csillu..., 2010. szept. 1. 21:57
A sajos rúd! elkészítési módja és hozzávalói.