Pihe-puha pogácsa recept
30 perc
A Pihe-puha pogácsa hozzávalói:
60 dkg liszt
3 tojás
1 kis doboz tejföl
25 dkg sütőmargarin vagy fele-fele arányban zsír
4 kiskanál só
1 kiskanál cukor
5 dkg élesztő
pici sajt
A Pihe-puha pogácsa elkészítési módja:
A lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (mert ki szoktam egy picit venni belőle, és azzal kenem meg a tetejét a pogácsáknak). A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítem, és a tejfölbe belekeverem az élesztőt. Majd mindent hozzáadok a liszthez. Kicsit átgyúrom, és hagyom kelni kb. 1/2 órát. Pihenés után párszor hajtogatva kinyújtom kb. 2 ujjnyi vastagra, és kiszaggatom. A tetejét megkenem tojással, és sajtot szórok rá. 220 fokon megsütöm kb. 30 perc alatt.
Nagyon finom és PUHA!!!!!! Nem szabad túl vékonyra nyújtani, mert akkor szokott kiszáradni!!!!!!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Csillu..., 2009. jan. 7. 12:39
A pihe-puha pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.