Borzas Bori (100 éves recept)
A Borzas Bori (100 éves recept) hozzávalói:50 DKG liszt
2 db tojás
1 puding por
4 dl tej
10-15 dkg cukor
olaj a sütéshez
A Borzas Bori (100 éves recept) elkészítési módja:
A tojásból és a lisztből tésztát gyurunk esetleg egy icipici vízzel.Kinyujtjuk és felvágjuk mint széles metéltet.Szétterítjük a deszkán és száradni hadjuk. A tejből és pudingporból,cukorral sürü pudingot készitünk. Kávés kanállal kis halmokat teszünk a nyers tésztára, körülbelül 10 cm távolságra egymástól, a pudinból, majd villa segitséggel a mellette lévő tésztát rátoljuk. Majd kézzel segitünk kis gombocokat formálunk belőle. Fel tesszük az olajat és mikor meleg aprodonkint szép pirosra sütjük mint a fánkot szoktuk. Vaniliás cukorral megszórva tálaljuk.
Csinálhatjuk a pudingot puncs vagy vanilia ízesen is tehetünk 1-2 szem mazsolát is bele.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2010. aug. 21. 08:17
A borzas bori (100 éves recept) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.