Pálffy-sertésborda recept
A Pálffy-sertésborda hozzávalói:60 dkg karaj
1 cs.leveszöldség
1 db vöröshagyma
1 evőkanál liszt
kis mustár,
töröttbors
50 dkg zölborsó
citromhéj
1 dl fehérbor
zsir, vagy olaj
A Pálffy-sertésborda elkészítési módja:
A kicsontoztott húst kissé kiverkük besozzuk, és lisztbe megforgatjuk,és olajban hirtelen kisütjük, majd félre tesszük. A fenn maradt zsirban megfonnyasztjuk a hagymát,hozzá adjuk a megtisztitott karikákra vágott zöldséget és a borsót, felöntjük 1 dl vizzel és a borral,rátesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. Ha megpuhult, meghintjük liszttel, izesitjük cukorral, mustárral citromhéjjal,hagyjuk egyet forrni és rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2010. aug. 11. 19:32
A pálffy-sertésborda elkészítési módja és hozzávalói.