Bakonyi betyár leves recept
A Bakonyi betyár leves hozzávalói:40 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg gomba
20 dkg leveszöldség
15 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1 csokor kapor
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 evőkanál pirospaprika
só, őrölt bors, csipetke, kevés olaj.
A Bakonyi betyár leves elkészítési módja:
Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a füstölt szalonnát, rá a húst és fehéredésig pirítom. Ezután megszóróm pirosparikával és felöntöm vízzel, sóval, borssal ízesítem és félpuhára főzöm. Majd hozzáadom a felkockázott zöldségeket, a gombát, a paprikát és a paradicsomot is. Puhára főzöm és ekkor főzöm bele a csipetkét is, majd a tejfölbe keverem a lisztet s ezzel habarom be a levest. Ekkor teszem bele a kaprot is és ha kell, akkor még utána ízesítem.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cicaanya, 2008. jún. 30. 13:29
A bakonyi betyár leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.