Csirkés -Gombás batyu recept
120 perc
A Csirkés -Gombás batyu hozzávalói:
50dkg csirkemell filé
30dkg gomba konzerv vagy friss (a friss az jobb)
2fagyasztott leveles tészta
1nagy fej hagyma
1gerzd foghagyma
ételizesitö,bors
pici citromlé,és valami szesz fehérbor vagy wishky.
A Csirkés -Gombás batyu elkészítési módja:
A csirkemellet megtisztijuk, apró kockákra vágjuk,a hagymát ugyszint apró kockára vágjuk és megpároljuk rajta a hust egy pici citromlevet és egy kis wishkyt öntünk rá.Ez hamar megpuhul illetve megadja az izét de elpárolog szinte nem is érezni. A gombát apróra vágjuk,a hust kiveszük ami visszamaradt hagymás lébe belerakjuk a gombát megdinsztelödik .Összekeverjük a hussal ételizesitöt,borsot rakunk rá.Jól összekeverjük. A levelestésztát 5-6cm kockákra kinyujtuk kis tekercseket ,batyukat formázva megtöltjük .Tojássárgájával lekenjük,rá szezámmagot.Mehet a sütöbe.
40perc alatt kész van a öltelék,30-40percig sütöd.Isteni finom venégvárónak ,"nyalánkságnak" jobb mint a for..i.
Csak ajánlani tudom.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: bászti216, 2010. júl. 24. 16:19
A csirkés -gombás batyu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.