Mákos-sajtos perec recept
A Mákos-sajtos perec hozzávalói:20 dkg Rama, 40 dkg liszt, 1, 5 kávéskanál só, ½ cs. sütőpor, 1 tojássárgája, 2, 5 dkg szezámmag,
4 dkg egész mák, 8 dkg reszelt sajt, ½ pohár tejföl
A Mákos-sajtos perec elkészítési módja:
A hozzávalókat alaposan kidolgozom. Majd a tésztát fél óráig hideg helyen pihentetem. Kinyújtom kb. 2-3 mm vastagra. Tetszés szerinti formákra szaggatom, majd előmelegített sütőben 200°C-on 10-15 perc alatt készre sütöm.
Nagyon szeretem sütni, ballagásra, minden családi eseményre készítem. Amiatt is hasznos, mivel hetekkel előtte el lehet készíteni, zacskóban tárolom addig, és semmi baja. Most volt itthon még egy tömlős sajtom, azt is belenyomtam, nem ettük meg, és a hűtőt meg le akartam engedni, nem rontotta el. Remélem másnak is beindul a fantáziája rá! Mostanában rúdnak formázom, egyszerűbb, de tényleg jó vékonyra kell ám sodorni, és úgy sütni!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ane66, 2010. júl. 20. 13:25
A mákos-sajtos perec elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.