Isteni almás diós recept
60 perc
Az Isteni almás diós hozzávalói:
2-3 nagyobb hámozott alma
45 dkg liszt
1,5 sütőpor
3 kávéskanál fahéj
2 citrom reszelt héja
7-8 tojássárgája
7-8 tojásfehérje
38 dkg cukor
15 dkg margarin
1-2 vaníliás cukor
6-8 evőkanál lágy lekvár
25 dkg durvára tört dió
Az Isteni almás diós elkészítési módja:
A kb. 38 x 24 cm-es tepsit alufóliával kibélelem és a 1-1,5 cm vastag szeletekre vágott almával kirakom. - A lisztet összekeverem a sütőporral, fahéjjal, citromhéjjal. - Másik tálban a tojássárgáját elektromos habverővel kikeverem a cukorral, hozzáadom a margarint, vaníliás cukrot, lekvárt, majd felváltva a lisztes keveréket és a felvert tojásfehérjét. Kikeverem. (Ha túl sűrű lenne a massza, kevés tej hozzáadásával segíthetünk.) - A keverék felét a tepsibe az almára öntöm, megszórom a dióval és ráöntöm a tészta másik felét is. - Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 percig sütöm. - Amikor nem ragad a fogvájóra, akkor megsült.
Nagyon egyszerű és isteni finom! Én például nem szeretem az almás sütiket, de ezt imádom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d'moni, 2010. okt. 27. 12:41
Az isteni almás diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.