Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Isteni almás diós recept

Isteni almás diós recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Isteni almás diós hozzávalói:
2-3 nagyobb hámozott alma
45 dkg liszt
1,5 sütőpor
3 kávéskanál fahéj
2 citrom reszelt héja
7-8 tojássárgája
7-8 tojásfehérje
38 dkg cukor
15 dkg margarin
1-2 vaníliás cukor
6-8 evőkanál lágy lekvár
25 dkg durvára tört dió


Az Isteni almás diós elkészítési módja:
A kb. 38 x 24 cm-es tepsit alufóliával kibélelem és a 1-1,5 cm vastag szeletekre vágott almával kirakom. - A lisztet összekeverem a sütőporral, fahéjjal, citromhéjjal. - Másik tálban a tojássárgáját elektromos habverővel kikeverem a cukorral, hozzáadom a margarint, vaníliás cukrot, lekvárt, majd felváltva a lisztes keveréket és a felvert tojásfehérjét. Kikeverem. (Ha túl sűrű lenne a massza, kevés tej hozzáadásával segíthetünk.) - A keverék felét a tepsibe az almára öntöm, megszórom a dióval és ráöntöm a tészta másik felét is. - Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 percig sütöm. - Amikor nem ragad a fogvájóra, akkor megsült.

Nagyon egyszerű és isteni finom! Én például nem szeretem az almás sütiket, de ezt imádom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az isteni almás diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook