Almás diós másképpen recept
70 perc
Az Almás diós másképpen hozzávalói:
5-6 nagyobb alma
5 tojássárgája
10 dkg margarin
25 dkg cukor
1 csg vanília
4-5 nagy kanál lágyabb lekvár
30 dkg liszt
1 csg sütőpor
1-2 kávéskanál fahéj
1 db citrom reszelt héja
5 tojásfehérje
15 dkg dió durvára vágva
Az Almás diós másképpen elkészítési módja:
Az almát meghámozom, egy-másfél ujjnyi szeletekre vágom, és alufóliával bélelt tepsibe rakom./kb38x24 cm/ A lisztet összekeverem a sütőporral, fahéjjal, citromhéjjal. Másik tálban a tojássárgát elektromos habverővel kikeverem a cukorral, hozzá adom a margarint, vanília cukrot, lekvárt, aztán felváltva a lisztes keveréket, meg a tojások felvert habját. A keverék felét az almára öntöm, megszórom a dióval, és ráöntöm a másik felét is. Előmelegített sütőben 180 foknál 35-40 percig sütöm. Amikor nem ragad a próbatűre tészta, akkor megsült. Amikor már hűlt egy kicsit, kiborítom a tepsiből, és lehúzom róla a fóliát.
Így az alma felülre kerül, tetejét bevonhatom csoki mázzal.
Kemény lekvárt összetörök villával, és kevés vízzel,így mindjárt hígabb lesz.
Én házi készítésű kicsit lágyabb lekvárt használtam.
Ha túl sűrű a massza a lekvár miatt, kevés tej hozzáadásával segíthetünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csibiusz, 2009. júl. 23. 16:30
Az almás diós másképpen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.