Kevert almafánk recept


4-5 db közepes savanykás alma /kb 50 dkg/
25 dkg liszt
1 egész tojás
l csg. sütőpor
egy csipet só
Sütés után:
l-2 kávéskanál fahéj, ízlés szerint, porcukorral összekeverve.
A Kevert almafánk elkészítési módja:
Kimérem egy tálba a lisztet, bele keverem a sütőport, és a sót. Az almát meghámozom, és jó nagy lyukú reszelőn lereszelem egy nagyobb tálba, rá ütöm az egész tojást, összekeverem a lisztes keverékkel. Sűrű galuska keménységű tésztából evőkanállal gombócokat szaggatok bő,forró olajba. Szép pirosra megsütöm, szalvétára szedem, fahéjas porcukorral megszórom.
Nem kell sokat szaggatni egyszerre, mert megnőnek a fánkok, és nem tudnak megfordulni ha szorosan vannak.
Melegen, hidegen egyaránt finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csibiusz, 2009. ápr. 16. 20:27
A kevert almafánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.