Bakonyi csirkemell recept
60 perc
A Bakonyi csirkemell hozzávalói:
2 db egész csirke mell filé
10-15 dkg füstölt húsos szalonna
1 kis doboz szeletelt gomba
1 db nagyobb fej hagyma
1 db zöldpaprika
l db kisebb paradicsom
2-3 evőkanál olíva, vagy napraforgó olaj
1 evőkanálnyi paprika krém
2 db pörkölt kocka, vagy pörkölt alap por 2 evő kanálnyi
1 pohár tejfel, vagy 2 dl főző tejszín.
Só az ízesítéshez, ha még szükséges
A Bakonyi csirkemell elkészítési módja:
a kockára vágott hagymát párolom az olajon, és amikor üveges, beleteszem a kockákra vágott paprikát,majd a paradicsomot. Egy kicsit összesütöm, és hozzáteszem a felkockázott szalonnát, pirítom, hogy kapjon egy kis szint, és paprikázom, ráteszem a rostokra merőlegesen vékony szeletekre vágott csirke mellet. Ezt fehéredésig sütöm, hozzá adom a leszűrt gombát,azzal is sütöm néhány percig, aztán felengedem 1-1,5 dl.vízzel, és többször kavargatva puhára főzöm. Amikor puha, beleteszek 2 db pörkölt kockát, vízzel szaporítom, hogy sűrű szaftom legyen. Néhány percig főzöm, majd beleteszem a tejfelt, jól összekavarom, amikor felforr, készen van.
Mi sok szafttal szeretjük, mivel nem zsíros, bőven lehet a körethez adni.
Nokedlivel, illetve nálunk többnyire orsó tésztával készül, de rizzsel sem rossz.
Aki csípősen szereti,lehet ízesíteni erős paprikával, csak a sózásnál vigyázzunk, mint ahogy a szalonna, és a paprika krém is sós.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: csibiusz, 2009. jan. 11. 20:33
A bakonyi csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.