Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hurka kolbász sütés fórum

Hurka kolbász sütés (beszélgetés)


1 2
36. LBO
tegnapelőtt 15:03
Saját magunk töltjük a hurkát, mégis van hogy szétdurran.
35. Lady Lavender (válaszként erre: 32. - Papája)
febr. 16. 13:17

Mi minden hurkat, kolkaszt szurkalunk.

Viz mindenhol kelzozik, ha fozol.

34. Lady Lavender (válaszként erre: 32. - Papája)
febr. 16. 13:14

Szeintem nem.

A magymamam a "bolti" hurkat is jol sutotte.

Ehhez jobban ertett, mint en.

33. Lady Lavender (válaszként erre: 2. - Birebora)
febr. 16. 13:08
Egyetértek.
febr. 16. 08:07
Tapasztalatom az, hogy az a hurka durran ki, amelyik vizes. A bolti súlynövelés céljából az. A háziban is előfordulhat víz, ha a rizs főzése nem volt tökéletes. A víz sütés közben felforr a bélen belül és kitágul. Ezzel szétrepeszti a belet. A szurkálás csak akkor "hatásos", ha eleve nincs benne víz.
31. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 15. 20:39

Én is sokáig ezzel küzdöttem... De Airfryerben sütve egyben marad és a bőre ropogós lesz!!!

Ez jónéhányszor működött már!

Ebből azt gondolom, hogy a sütőben a légkeverés is működhet!

30. vigyefene (válaszként erre: 29. - Enissa)
febr. 15. 20:22
Nagyon finom. Egy Floridában élő Magyar hentes csinálja.
29. Enissa (válaszként erre: 28. - Vigyefene)
febr. 15. 20:16
Ízre, minőségre nem tudom milyen, de szépnek tűnik.
28. vigyefene (válaszként erre: 21. - Enissa)
febr. 15. 20:05

Sajnos itt én nem válogathatok.

[link]

27. Enissa (válaszként erre: 26. - Ruslan)
febr. 15. 19:53

Tudod, a napokban gondolkodtam, hogy készítek hurkát is , és kolbászt is.

Mert a saját ízvilágot senki nem tudja átadni, maximum megközelíteni.

26. Ruslan (válaszként erre: 21. - Enissa)
febr. 15. 19:44
Bolti áruk kapcsán semmi sem lep meg. Ne csodálkozz, ha nem sikerül.
25. Enissa (válaszként erre: 22. - Gyöngy:))
febr. 15. 19:40
Szeretem én is hidegen, talán jobban is, mint melegen.
24. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 15. 19:39
A kérdésre nem tudom a választ, szerintem semmit, nekem a kifolyt zsírból kibányászott hurkatörmelék a kedvenc részem :D Meg kell szúrkálni, akkor nem robban szét, csak esetleg szétnyílik, de ezt már sokan írták.
23. jooeva
febr. 15. 19:21

Gyerekkorom óta volt disznóvágás nálunk, hurka-kolbász töltés, sok évig a disznó saját belét vettük fel, kapartuk-mostuk, a vékonyat és a fordosat is.

Mindig hideg sütőbe tettük, megszurkáltuk (sütés közben is 1-2x), egy kanál zsír is került alá, így nem tapadt le. Volt, hogy kidurrant, volt, hogy nem. Egyébként nekem kifejezetten ízlett, ha a fodros kidurrant és ropogósra sült. Télen sok hétvégén ez volt a menü, alá vékony karikákra szelt krumplit tettünk, tetejére, a vége felé savanyú káposztát, isteni volt!

Talán az is fontos tény, hogy mi mindig megabáltuk a betöltött hurkát, azaz pár percre forró vízbe merítettük egy fém kosárral, aztán kitettünk a hosszú asztalra kihülni. Lehet, hogy a boltinál ez a lépés kimaradt. Gondolom ezzel kapott hőkezelést a bél, mert ugye a töltelék minden összetevője főtt.

Aztán már átálltunk a kocabélre (hentesnél lehet kapni), azt csak be kell áztatni langyos vízbe.

22. gyöngy:) (válaszként erre: 20. - Enissa)
febr. 15. 19:04

Biztos nagyban függ a bél minőségétől. Meg a hideg sütő is fontos. Én sem merem állítani, hogy ezentúl is csak olyat fogok sütni, ami nem durran ki.

Hidegen szoktátok enni? Én szeretem úgy is, hogy hidegen felkarikázom.🙂

21. Enissa (válaszként erre: 14. - Vigyefene)
febr. 15. 17:20

Az az igazi finom, ami a fodros, vastagbélben van, és a bőrét is piros, ropogósra sütik.

De lehet ez az 1 órás áztatás a titok nyitja, mert a sütödékben szépen egyben maradnak.

20. Enissa (válaszként erre: 16. - Gyöngy:))
febr. 15. 17:16

Nem maradt így sem egyben. Már nem tudom mit nem próbáltam ki, és nem egyszer, mert ugye az egy eset, nem eset. :)

Egy órát nem áztattam szerintem.

De régen a szüleim sem áztatták sosem, és egyben maradt, aztán apukámnak is pukkadt a bolti már. Bezzeg, amit ő töltött, az nem.

19. Ruslan (válaszként erre: 13. - Enissa)
febr. 15. 17:13
Igen, attól függ hogyan csinálod. Ha úgy csinálod, ahogy Gyöngy írta, akkor nem.
18. gyöngy:) (válaszként erre: 17. - Ruslan)
febr. 15. 17:13
Én sem boltban veszem, kapjuk disznóvágás után, lehet saját bél és nem műbél? Nem tudom, azt sem számít-e egyáltalán valamit.
17. Ruslan (válaszként erre: 10. - Gyöngy:))
febr. 15. 17:10

Igen, egyszerre írtuk:))


Nekem nem pukkant át így, aztán lehet a bolti más. Kb. tíz éve ettem, már az ízére is nehezen emlékszem.

16. gyöngy:) (válaszként erre: 13. - Enissa)
febr. 15. 17:08

Milyen hőfokon sütöd és milyenbe teszed bele?

Nem szabad előmelegíteni a sütőt, max. 150 fokon sütni és előtte hideg vízben egy órát. Nekem így egyben marad.

15. vigyefene (válaszként erre: 14. - Vigyefene)
febr. 15. 17:07
Tájszólástól függően, abárolt.
febr. 15. 17:06
Szóval ez a sok disznóvágáson részt vett valaki, azt mondja hogy kár túl sütni, mert teljesen kész/megfőtt anyagokból készült, sőtt még utána a bőre is abált.
13. Enissa (válaszként erre: 9. - Ruslan)
febr. 15. 17:05
Nekem így is kipukkad, szurkálva is, szurkálás nélkül is,
12. gyöngy:) (válaszként erre: 9. - Ruslan)
febr. 15. 17:02
Egyszerre, nem láttam a tiéd.🙂
11. vigyefene (válaszként erre: 8. - Bnedora)
febr. 15. 17:01
Sajnos ahhoz hogy ropogós legyen nagyon meg kell sütni, fele nagyság lesz mire kész.
10. gyöngy:) (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 15. 17:00
Be kell áztatni vízbe sütés előtt.
9. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 15. 17:00
Tedd hideg vízbe előbb
febr. 15. 16:59
Nekem nagyobb problémám, hogy a bőre nem lesz ropogós, mint régen. Ehetetlen!
7. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 15. 16:57

Szerintem semmit.

Egyszer kérdeztem egy kollégát, aki készített hurkát, kolbászt, hogy süssem, azt mondta tegyek alá savanyú káposztát. És így tényleg sosem csattant szét. az ízét sem befolyásolta a káposzta, viszont a káposzta nagyon finom körete lett a hurkának-kolbásznak.

U.ez lett, ha karikára vágott krumplit tettem alá.

Csak a tepsiben, vagy edényben a tűzhelyen a hurka kidurran sajnos.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook