Kevert kókuszos recept
45 perc
A Kevert kókuszos hozzávalói:
Tészta:
45 dkg rétesliszt,
20 dkg Rama margarin,
25 dkg porcukor,
4 db tojás sárgája,
1-2 dl tej,
1 csg sütőpor.
A tepsi kikenéséhez vaj, vagy zsír.
A tetejére:
baracklekvár,
20 dkg kókuszreszelék,
10 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
4 tojásfehérje,
4 evőkanál hideg víz.
A Kevert kókuszos elkészítési módja:
A tésztához valókat összekeverjük, és annyi tejet öntünk bele, hogy galuskatészta keménységű legyen. Egy kizsírozott közepes méretű tepsibe töltjük, a tetejét baracklekvárral megkenjük. A kókuszreszeléket, a margarint, a cukrot, 4 evőkanál vízzel jól kikeverjük,ezután hozzá adjuk a tojásfehérjét, amit habbá felvertünk és a baracklekvárra simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal aranysárgára sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csibiusz, 2008. okt. 22. 13:10
A kevert kókuszos elkészítési módja és hozzávalói.