Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kevert kókuszos recept

Kevert kókuszos recept

Elkészítési idő 45 perc

A Kevert kókuszos hozzávalói:
Tészta:
45 dkg rétesliszt,
20 dkg Rama margarin,
25 dkg porcukor,
4 db tojás sárgája,
1-2 dl tej,
1 csg sütőpor.
A tepsi kikenéséhez vaj, vagy zsír.

A tetejére:
baracklekvár,
20 dkg kókuszreszelék,
10 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
4 tojásfehérje,
4 evőkanál hideg víz.


A Kevert kókuszos elkészítési módja:
A tésztához valókat összekeverjük, és annyi tejet öntünk bele, hogy galuskatészta keménységű legyen. Egy kizsírozott közepes méretű tepsibe töltjük, a tetejét baracklekvárral megkenjük. A kókuszreszeléket, a margarint, a cukrot, 4 evőkanál vízzel jól kikeverjük,ezután hozzá adjuk a tojásfehérjét, amit habbá felvertünk és a baracklekvárra simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal aranysárgára sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kevert kókuszos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook