Gesztenyés kosárka recept
A Gesztenyés kosárka hozzávalói:Tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
5 dkg porcukor
3 db tojássárgája
1 kk. sütőpor
Töltelékhez:
15 dkg gesztenyepüré
2 dl joghurt
3 db tojásfehérje
Díszítéshez:
2dl tejszín
0,5 dl víz
1 kk.zselatin
1 cs. vaníliás cukor
A Gesztenyés kosárka elkészítési módja:
A margarint a liszttel jól elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot és a sütőport. Jól kidolgozzuk, és a tésztából 30 db golyót formálunk. Ezekkel a golyókkal béleljük ki a kosárformát. A tölteléke úgy készül, hogy a gesztenyepüréhez hozzádolgozzuk a joghurtot, majd a felvert tojásfehérje habot. Ezzel a masszával megtöltjük a kosárkákat, és előmelegített sütőben megsütjük őket. Míg sülnek, a díszítéshez hideg vízben megáztatjuk a zselatint, és addig melegítjük, míg áttetsző nem lesz, majd beletesszük a vaníliás cukrot. Lehűtjük, de mielőtt teljesen megdermedne, belekeverjük a habbá vert tejszínt. Nyomózsákba téve feldíszítjük vele a kosárkákat.
Nyomózsáknak megfelel egy tiszta nylon zacskó is, aminek az egyik csücskét ollóval levágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. okt. 21. 10:27
A gesztenyés kosárka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.