Sajtos-sonkás rakott kifli recept
A Sajtos-sonkás rakott kifli hozzávalói:8-10 db kifli
20 dkg sajt reszelve
20 dkg sonka(vagy bármilyen felvágott) összevagdalva
10 dkg juhtúró
2 dl tejföl
3 dl tej
kevés vaj
só
A Sajtos-sonkás rakott kifli elkészítési módja:
A karikára vágott kifliket meglocsoljuk sós tejjel. A tejfölben elkeverjük a juhtúrót, jó krémesre(aki szereti, kevés vagdalt kaprot is szórhat bele)Egy kivajazott tűzálló tál aljába beleteszünk egy sor kiflit, megszórjuk sonkakockákkal, majd reszelt sajttal. Addíg folytatjuk a rétegezést, míg tart a hozzávalókból. A legfelső réteget alaposan meglocsoljuk, megkenjük a juhtúrós tejföllel, és forró sütőben 25 percig sütjük. Még melegen tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. okt. 17. 10:05
A sajtos-sonkás rakott kifli elkészítési módja és hozzávalói.