Almás-krémes recept
Az Almás-krémes hozzávalói:1 1/2 kg alma,
20 dkg liszt,
18 dkg p.cukor,
8 tojás,
8 ek.víz,
1 ek.kakaópor,
1/2 zacskó sütőpor
a krémhez:
1/2 liter tej,
25 dkg margarin,
18 dkg p.cukor,
2 zacskó vaníliás pudingpor,
1 tábla tortabevonó,
csipetnyi só.
Az Almás-krémes elkészítési módja:
Közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk,és a meghámozott,kicsumázott almát szorosan egymás mellé szeleteljük.A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet,a sütőport meg a tojásfehérjékből vert habot. Felét az almára simítjuk,majd a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport.Ezt rákenjük a sárga rétegre.Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.Miközben sül,a tejben megfőzzük a pudingot (cukor nélkül).Míg a puding hűl,a margarint a cukorral habosra keverjük,és a kihűlt pudingot hozzáadjuk.A már kihűlt süteményről lehúzzuk az alufóliát,és a krémet az alma tetejére kenjük.Végül olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.
A sütemény érdekessége,hogy a süléskor alul lévő alma kerül felülre,rá pedig a krém és csokoládémáz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. okt. 15. 20:03
Az almás-krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.