Fánk á'la Kiki recept
A Fánk á'la Kiki hozzávalói:500 g liszt
200 ml tej
40 g élesztő
50 g porcukor
60 g olvasztott vaj
5 db tojássárgája
olaj
porcukor, lekvár
A Fánk á'la Kiki elkészítési módja:
A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. (Ha Te is olyan lusta vagy, mint én, akkor bátran használd a kézimixer dagasztós részét.) Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára 30 perc alatt. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval (én simán csak egy pohárral szoktam) szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat 10 percig pihentetjük, majd ujjunkkal a közepüknél elvékonyítjuk a tésztát. (Ebbe kerül majd a lekvár.) Ezután forró olajban aranybarnára sütjük őket. A kész fánkokat baracklekvárral töltve és porcukorral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kiki32, 2008. okt. 15. 19:05
A fánk á'la kiki elkészítési módja és hozzávalói.