Csokis kalács * recept
60 perc
A Csokis kalács * hozzávalói:
A tésztához:
1 kg finomliszt
5 db tojássárgája
10 dkg porcukor
5 dl tej
4 ek napraforgó olaj
5 dkg élesztő
1 ek cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
25 dkg olvasztott margarin
20 dkg porcukor
4 ek cukrozatlan kakaópor
A tetejére:
1 db tojás
5 dkg olvasztott margarin
A Csokis kalács * elkészítési módja:
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, jól kidagasztjuk. Nem baj, ha picit ragad még a tészta. Meleg helyen hagyjuk kelni 1,5-2 órát. A töltelékhez a margarint megolvasztjuk, beleszitáljuk a porcukrot és a kakaót, és alaposan összekeverjük. Mikor megkelt, 6 részre osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük, mint a beiglit. Ha két rúd megvan, akkor összecsavarjuk azokat. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk a csavart kalácsokat. Mikor kész a 3 kalács, akkor lekenjük a felvert tojással, és még 1/2 órát kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd pár perc múlva mérsékeljük a lángot, és kb. 30 percig sütjük. Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal. Hagyjuk kihűlni egy kicsit, különben kifolyik a csoki a belsejébő
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x30 cm
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. márc. 23. 08:12
A csokis kalács * elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.