Zéró szénhidrát: felhőkenyér recept


3 tojás
3 evőkanál natúr krémsajt
1/4 teáskanál sütőpor
Kevés sóval mindenképpen ízesítsd, ezen felül pedig ízlésedtől függően játszhatsz a fűszerekkel, például rozmaringgal, fokhagymával vagy akár valamilyen természetes édesítőszerrel, például steviával.
A Zéró szénhidrát: felhőkenyér elkészítési módja:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal. A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, és verd jó kemény habbá. Óvatosan dolgozd össze a két keveréket, vigyázva, hogy ne törd szét a kemény habot. Halmozz 10-12 kanállal, kényelmes távolságban egymás mellé a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd nagyjából 15-20 percig a középső rácson, amíg szép aranybarna nem lesz.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. febr. 6. 17:48
A zéró szénhidrát: felhőkenyér elkészítési módja és hozzávalói.