Rakott túrós-fahéjas alma recept
A Rakott túrós-fahéjas alma hozzávalói:8 db alma
300 g túró
2 db tojás
30 g margarin
fél citrom
kevés fahéj
A Rakott túrós-fahéjas alma elkészítési módja:
A megmosott, meghámozott, magházuktól megtisztított almákat karikákra vágjuk. Az áttört túrót elkeverjük a tojásokkal, a margarinnal és a reszelt citromhéjjal. Az almakarikák felét egy margarinnal kikent, közepes méretű tűzálló tál aljára tesszük, meghintjük fahéjjal, rásimítjuk a túrókrémet, majd befedjük a maradék almával. A tetejére morzsoljunk margarint és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2016. jan. 15. 19:30
A rakott túrós-fahéjas alma elkészítési módja és hozzávalói.