Madártej palacsinta recept
A Madártej palacsinta hozzávalói:A palacsintához:
50 dkg liszt
5 dl szénsavas ásványvíz
7 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
4 tojás
6 evőkanál étolaj
1 csipet só
2 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
3 csomag vaníliás cukor
4 kanál porcukor
fél liter tej
3 tojás
3 evőkanál liszt
A Madártej palacsinta elkészítési módja:
A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon. A tojásokat ketté választjuk pici tejjel. 3 evőkanál porcukorral a lisztel a vaníliás cukorral csomó mentesre elkeverjük. A tejet felforraljuk, hozzá adjuk az alaposan elkevert tojásokat és lassú tűzön adjuk keverjük még besűrűsödik. Tegyünk félre a krémből keveset, a többivel töltsük meg a palacsintákat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 kanál porcukorral, forró vízbe szaggatjuk mindkét oldalán főzzük pár percig. Egy tányérra tegyünk a krémből, rá a palacsintákat, a tojás fehérjét és még meglocsolhatjuk a maradék krémmel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jan. 8. 13:57
A madártej palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.