Gránátalma torta recept
A Gránátalma torta hozzávalói:8 db tojás
8 fél evőkanál cukor
8 púpos evőkanál liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
2 késhegynyi sütőpor
3 gránátalma
3 nagy alma
5 dl gránátalmalé vagy 1 üveg lekvár
2 teáskanál zselatin
2 csomag tejszínhabpor
1 csomag habfixáló
A Gránátalma torta elkészítési módja:
, A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadunk egy pici cukrot és elkeverjük, majd a lassan a fehérjéhez adagoljuk. Utána lassan a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát is hozzáadjuk. Előmelegített sütőben /180-200 fok/ 25-30 percig sütjük. 2, Felszeleteljük az almákat. Elkészítjük a zselatinos „krémet” a zselatinból és a gránátalmaléből, vagy ha nincs kedvünk főzőcskézni, 1 üveg kemény lekvár /megy, ribizli, szilva stb./ is megteszi. Ha kissé kihűlt a krém, hozzákeverjük 2 gránátalma belsejét. 3, Elrendezzünk a felszeletelt almákat a piskótán, majd rákenjük a lekvárt, utána a tejszínhabot. Ha elegyengettük a habot, rákaparjuk 1 gránátalma belsejét. Minimum 2 órát hűtőszekrényben hűlni hagyjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. jan. 8. 06:46
A gránátalma torta elkészítési módja és hozzávalói.