Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldkagylós-zöldséges rákragu recept

Zöldkagylós-zöldséges rákragu recept

A Zöldkagylós-zöldséges rákragu hozzávalói:
4 főre
12 db zöldkagyló
24 db 10/20-as friss királyrák farok
10 dkg shiitake gomba
2 kaliforniai paprika (piros és sárga)
4 szál angol zeller
1 kis fej brokkoli
15 dkg mungóbab csíra
1 kisebb darab gyömbér
4 gerezd fokhagyma
3 közepes fej mogyoróhagyma
1 szál póréhagyma
2 dl szójaszósz
fél dl osztrigaszósz
chiliolaj
dióolaj
szezámolaj

bors
MSG (nátrium-glutamát)


A Zöldkagylós-zöldséges rákragu elkészítési módja:
1. A WOK-ot felforrósítjuk, és belelocsolunk 3 ek dióolajat. 2. A megtisztított zöldkagylót héjával lefelé beletesszük, és 5 percig sütjük, majd félretesszük. 3. Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk 3 ek olívaolajat. 4. Beledobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a megtisztított rákokat, majd addig sütjük őket, míg teljesen rózsaszínűek lesznek (kb. 5-6 perc), majd ezeket is félretesszük. 5. Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk a 3 ek dió-, és szezámolajat és 1 mk chiliolajat. 6. A paprikákat és a zellert, pórét és a mogyoróhagymákat vékonyan felcsíkozzuk (zsülienre vágjuk), és a forró olajba dobjuk. 7. Hozzáadjuk a virágaira szedett brokkolit, a babcsírát és a shitake gombát. 8. Belereszeljük a megtisztított gyömbérdarabot. 9. 6-7 percig nagy lángon pároljuk. 10. Összekeverjük a szójaszószt és az osztrigaszószt, majd a zöldségekhez adjuk. Továbbfőzzük 1 percig, hozzáadjuk a rákokat és a kagylókat. 11. Sóval, frissen őrölt borssal és 1 kk MSG-vel ízesítjük (a szójaszósz sós, csak óvatosan!!!) 12. 2 percig forraljuk, majd 3 percig letakarva állni hagyjuk. 13. Hosszúszemű jázmin rizzsel tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zöldkagylós-zöldséges rákragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook