Gombás Rizslepény recept
Zsírszegény
340 kcal
2 zacskó riceland konyhakész rizs (de legalább 20 dkg)
25 dkg csiperkegomba
8 dkg gomba (shiitake)
1 nagy piros húsú paprika (kaliforniai)
2 evőkanál vaj
2,5 dl tejszín
szárított provence-i fűszerkeverék
curry
4 dkg vékonyra felszeletelt bacon
4 tojás
1 darabka gyömbér
1 csokor metélőhagyma
2,5 dl tejföl
só
fehér bors
A Gombás Rizslepény elkészítési módja:
A riszt 5 dl forrásban lévő sós vízben, alacsony hőfokon a csomagoláson olvasható ideig főzzük. A megtisztított gombákat nagyságtól függően félbevágjuk. A kicsumázott paprikát csíkokra metéljük. Serpenyőben 1 evőkanál vajat felhevítünk, és a gombát megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a tejszínnel felöntve felforraljuk, majd a fűszerkeverékkel ízesítjük. A maradék vajon a paprikakockákat rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett rizst, curryvel meghinteve megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A bacont felkockázzuk. Az előkészített hozzávalókat a tojásokkal összekeverjük, és gyümölcstortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 15 percig sütjük. A meghámozott gyömbért igen apró kockákra vágjuk. A felaprított metélőhagymát 1 evőkanálnyi kivételével a tejföllel és a gyömbérrel összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A rizslepényt a félretett metélőhagymával meghintjük. A tejfölt külön tálkában kínáljuk hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Jasmine24, 2010. jan. 13. 13:48
A gombás rizslepény elkészítési módja és hozzávalói.