Illatos töltött csirke recept
90 perc
Az Illatos töltött csirke hozzávalói:
1 konyhakész, kb. 1 kg-os csirke
1 fej vöröshagyma
10 dkg rókagomba
10 dkg csiperkegomba
15 dkg csirkemáj
15 dkg csirkezúza
5 db főtt tojás
2 db zsemle
tej
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 db citrom
fél csokor petrezselyem
só
őrölt feketebors
olaj
A lekenéshez:
5 evőkanál ketchup
1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
1 dl sör
só
őrölt feketebors
Az Illatos töltött csirke elkészítési módja:
A csirkét kívül-belül enyhén megsózzuk, félretesszük. A hagymát finomra vágjuk, a gombát, a májat és a zúzát kis kockákra aprítjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megdinszteljük rajta a hagymát. A gombát, a májat és a zúzát hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, kis lángon kb. 10 percig pároljuk. A főtt tojást apró kockákra vágjuk, egy alkalmas tálban összekeverjük az előzően hideg tejbe áztatott, kifacsart zsemlével, a kihűlt raguval, a zúzott fokhagymával, és a finomra vágott petrezselyemmel. A citrom héját ráreszeljük, a levét ráfacsarjuk. Az egészet jól összedolgozzuk, majd a csirke bőre alá töltjük. A végét hústűvel lezárjuk, nehogy sütés közben a töltelék kifolyjon. Ha van maradék, az tegyük bele a hasüregbe. Egy szimpatikus tepsit zsiradékkal kikenünk, szárnyasunkat beletesszük. A lekenéshez valókat simára dolgozzuk, majd a csirkét alaposan bedörzsöljük vele. Hogy ne szégyenkezzen, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 1 óráig sütjük, levével gyakorta locsolgatjuk. Ha letelt az idő, kitakarjuk, és a bőrét is szépen megpirítjuk.
Olaszrizlinget és petrezselymes burgonyát kínálunk mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2012. márc. 19. 16:42
Az illatos töltött csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.