Cappumisu recept
90 perc
A Cappumisu hozzávalói:
Az alaptésztához:
4 db tojás
20 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
2 púpozott evőkanál nagyon finomra őrölt pörkölt kávé
fél kávéskanál szódabikarbóna
fél dl hideg főzött kávé
A kávés krémhez:
1 csomag tiramisu pudingpor
1,5 dl főzött kávé
1,5 dl tej
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
A fehér krémhez:
fél csomag tejszín ízű pudingpor
2 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
Valamint:
1 csomag (kb. 24 db) babapiskóta
1 dl főzött kávé
10 dkg kristálycukor
1 dl víz
pár csepp rum aroma (vagy fél dl sütőrum)
A Cappumisu elkészítési módja:
Az alaptészta hozzávalóiból piskótát sütünk a következőképpen: a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, lassanként hozzáadjuk a kristálycukrot, tovább verjük, majd lassanként hozzáadagoljuk a hideg kávét. Ha kemény a hab, óvatosan belekeverjük a liszttel elkevert kávét és a szódabikarbónát. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémekhez a pudingokat (külön-külön) elkeverjük kb. fél dl tejben, a többi folyadékot felforraljuk, majd folytonos keverés mellett ráöntjük a tejjel elkevert pudingra, majd készre főzzük, hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingokat. Tovább keverjük. Kb. 15 percre mélyhűtőbe tesszük, majd tovább keverjük gyorsfordulatú keverőgéppel. Ha már minden kihűlt, mindent kikevertünk, kezdődhet a torta összeállítása. A piskótát kettévágjuk, a kávékrém 1/3-át rákenjük az alsó lapra, majd a babapiskótát beleforgatjuk a kávésszirupba, majd megkenjük az egyik oldalát fehér krémmel, és élére állítgatva ismételjük, amíg befedtük az alsó lapot. A maradék fehér krémet elkenjük a babapiskótákon, ügyelve, hogy ne maradjon sehol rés. Majd a felső lapra rákenünk 1/3-ad kávékrémet, és ráborítjuk a tortára. A maradék 1/3-ad kávékrémmel bekenjük az egész tortát, legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Díszítése tejszínhabbal vagy csokimázzal lehetséges.
Koffeintartalma miatt gyerekeknek korlátozott mennyiség fogyasztható.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2012. márc. 18. 16:10
A cappumisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.