Püspökkenyér másképp recept
60 perc
A Püspökkenyér másképp hozzávalói:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
3 púpozott evőkanál liszt
6 csapott evőkanál darált dió
1 csomag sütőpor
20 dkg aszalt gyümölcs (pl. sárgabarack, mazsola, datolya, füge, stb...)
kevés vágott dió
A Püspökkenyér másképp elkészítési módja:
A 6 tojás sárgáját felkeverjük, 6 kanál kristálycukrot és 1 kanál vizet keverünk bele. Hozzáadjuk a 3 púpozott kanál lisztet, 6 kanál darált diót, 1 sütőport, majd jól elkeverjük. Külön tálban a tojás fehérjéből kemény habot verünk. Végül az első krémbe belekeverjük a vágott diót, mazsolát és a tojásfehérjéből vert habot. Jól átkeverjük. Alufóliával bélelt őzgerincsütőbe öntjük, közepes hőmérsékletű, előmelegített sütőben sütjük.
Én nem szeretek fólián sütni, kivajazott és lisztezett formába öntöm a tésztát.
Csokimázzal leöntve is finom. Az aszalt gyümölcs helyett csokidarabokat is tehetünk bele (kb. 10 dkg étcsokoládé apróra vágva).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pitypang, 2007. szept. 9. 23:50
A püspökkenyér másképp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.