Epres gyümölcstorta recept
Az Epres gyümölcstorta hozzávalói:A piskótához:
4 tojás
4 púpozott evőkanál liszt
4 csapott evőkanál kristálycukor
1 vaníliás cukor
fél tasak sütőpor
A pudinghoz:
1 tasak főzős eper ízű pudingpor
4 dl tej
kb. 3 evőkanál kristálycukor
A tetejére:
1 tasak piros tortazselé(+kevés kristálycukor)
eper
Az Epres gyümölcstorta elkészítési módja:
Először a piskótát készítjük el. Én mindig így készítem: a 4 tojásfehérjét robotgéppel addig keverem amíg habos lesz de még nem fehér. Ekkor több részletben hozzáadom a kristálycukrot majd a vaníliás cukrot. Ezzel 5 percig keverem. Hozzáadom egyenként a sárgáját. A lisztet elkeverem a sütőporral és átszitálva, több részletben lassan fakanállal vagy "kézi habverővel" óvatosan hozzáadom a habhoz, vigyázva hogy ne törjön össze a hab. A tortaformát kivajazzuk-lisztezzük, belesimítjuk a masszát és előmelegített sütőben kb.20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük hogy jól átsült-e. Kiborítjuk és hűlni hagyjuk. Addig elkészítjük a pudingot. Semmi extra, a csomagoláson található útmutatás szerint 4 dl tejből megfőzzük a pudingot és hűlni hagyjuk, közben gyakran keverjük meg. A tortazselét szintén az útmutatás szerint készítjük el. Ha langyosra hűlt a puding, rákenjük a tortára. Kirakjuk eperdarabokkal és ha eléggé kihűlt a zselatin, ráöntjük a tortára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. okt. 9. 06:46
Az epres gyümölcstorta elkészítési módja és hozzávalói.