Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szuflé - melegen és hidegen recept

Szuflé - melegen és hidegen recept

A Szuflé - melegen és hidegen hozzávalói:
A tésztához:

2 tojás,
2 dl tej,
1 dl szódavíz,
20 dkg liszt,
1-2 evőkanál cukor

A habhoz:
4 tojásfehérje,
4 csapott evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor.


A Szuflé - melegen és hidegen elkészítési módja:
A palacsintatésztát cukorral, vaníliás cukorral citromhéjjal ízesítjük, majd kisütjük. A tojásfehérjét cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A palacsintákat egy tálon egymásra rétegezzük, mindegyik közé habot kenünk. Az emeletes palacsinta oldalát is megkenjük habbal, tetejét nyomózsák segítségével díszítjük. Előmelegített sütőben lassú tűznél a habot megszárítjuk. Melegen és hidegen is nagyon finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szuflé - melegen és hidegen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook