Szuflé - melegen és hidegen recept

A tésztához:
2 tojás,
2 dl tej,
1 dl szódavíz,
20 dkg liszt,
1-2 evőkanál cukor
A habhoz:
4 tojásfehérje,
4 csapott evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor.
A Szuflé - melegen és hidegen elkészítési módja:
A palacsintatésztát cukorral, vaníliás cukorral citromhéjjal ízesítjük, majd kisütjük. A tojásfehérjét cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A palacsintákat egy tálon egymásra rétegezzük, mindegyik közé habot kenünk. Az emeletes palacsinta oldalát is megkenjük habbal, tetejét nyomózsák segítségével díszítjük. Előmelegített sütőben lassú tűznél a habot megszárítjuk. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. okt. 5. 12:36
A szuflé - melegen és hidegen elkészítési módja és hozzávalói.