Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vanilliás fánkocskák recept

Vanilliás fánkocskák recept

A Vanilliás fánkocskák hozzávalói:
500 gr. liszt, 1 tasak instant élesztő, 1 csipet só, 1 tasak vanillincukor, 3 tojássárgája, 2 ek. rum, 100 g olvasztott vaj, 250 ml langyos tej, lekvár

Díszítés: porcukor és vanillincukor keveréke, vagy vaniliaízű porcukor


A Vanilliás fánkocskák elkészítési módja:
A tejet elkeverjük az élesztővel. A lisztet, sót, porcukrot, vanillincukrot, tojássárgáját, rumot és a vajat összekeverjük és óvatosan a tejhez adjuk. A tésztát jól összedolgozzuk. Meleg helyre rakjuk, amíg kétszeresére dagad. 1 cm vastagra nyútjuk és kis éméket (5cm) szaggatunk belőle. A közepét kilyukasztjuk és forró olajban kisütjük. Lekvárral megkenjük. A vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vanilliás fánkocskák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook