Vanilliás fánkocskák recept
A Vanilliás fánkocskák hozzávalói:500 gr. liszt, 1 tasak instant élesztő, 1 csipet só, 1 tasak vanillincukor, 3 tojássárgája, 2 ek. rum, 100 g olvasztott vaj, 250 ml langyos tej, lekvár
Díszítés: porcukor és vanillincukor keveréke, vagy vaniliaízű porcukor
A Vanilliás fánkocskák elkészítési módja:
A tejet elkeverjük az élesztővel. A lisztet, sót, porcukrot, vanillincukrot, tojássárgáját, rumot és a vajat összekeverjük és óvatosan a tejhez adjuk. A tésztát jól összedolgozzuk. Meleg helyre rakjuk, amíg kétszeresére dagad. 1 cm vastagra nyútjuk és kis éméket (5cm) szaggatunk belőle. A közepét kilyukasztjuk és forró olajban kisütjük. Lekvárral megkenjük. A vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. szept. 9. 17:02
A vanilliás fánkocskák elkészítési módja és hozzávalói.