Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Eszterházy-torta recept

Eszterházy-torta recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Eszterházy-torta hozzávalói:
Tésztához:12 tojásfehérje, 28 dkg kristálycukor, 28 dkg darált dió vagy mandula, 5 dkg finomliszt, késhegynyi őrölt fahéj

Tepsi kikenéséhez: vaj, finomliszt

A krémhez: 1 cs.vanília ízű pudigpor, 3 tojás, 4 dl tej, 15 dkg kristálycukor, 30 dkg vaj

A tetejére: 7 ek porcukor, 1 ek víz, 1 tojásfehérje, 5 dkg étcsokoládé

A díszítéshez: durvára vágott mandula, dió vagy mogyoró


Az Eszterházy-torta elkészítési módja:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk. A diót a liszttel és a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk. 5 tepsit kizsírozunk, liszttel behintjük és a masszából egyenként kb.20-25 cm átmérőjű kerek lapot kenünk rájuk egyenletesen. Előmelegített sütőben, közepes lángon 16-18 percig sütjük. A sütőből kivéve késsel elmozdítjuk a helyéről, hogy ne ragadjon le. A krémhez a pudingport a tojásokkal és egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk és a tojásos masszát beleöntjük. Kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk. A megsült tésztakorongokat a krémmel úgy rétegezzük, hogy abból a torta oldalára is jusson. Fél órára hűtőszekrénybe rakjuk. A tetejére a porcukrot a vízzel és a tojásfehérjével kevergetve megmelegítjük, a torára kenjük. Mielőtt megdermedne, az olvasztott csokoládéból körben vékony köröket csorgatunk a bevonatra és fogvájóval átlósat csíkokat vésünk. A torta oldalához durvára vágott pirított mandulát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőszekrénybe.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eszterházy-torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook