Márton szelet recept

Elkészítési idő 100 perc

A Márton szelet hozzávalói:
Rama sütőmargarin: 7 dkg
dió, mandula vagy mogyoró: 4 dkg
kristálycukor: 18 dkg
finomliszt: 16 dkg
rumba áztatott mazsola: 4 dkg
tojásfehérje: 7 db


A Márton szelet elkészítési módja:
A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a mazsolát és a durvára vágott diót, mandulát vagy mogyorót. Hozzáöntjük az olvasztott margarint, könnyedén összekeverjük, és a masszát beleöntjük a kikent és kilisztezett őzgerincformába.Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük 200 °C fokon. A kihűlt süteményt 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, és néhány percre még visszatesszük az 50 °C-os sütőbe szikkadni.

A kalács vagy fánk sütésekor megmaradó néhány tojásfehérjét felhasználhatjuk e sütemény
készítésénél. A felesleges tojás-fehérjéket ugyanis lefagyaszthatjuk, és a következő sütésnél felhasználhatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A márton szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook