Csokoládés Trüffel torta recept
A Csokoládés Trüffel torta hozzávalói:Kakaós piskóta:
2 tojás,
3 evőkanál kristálycukor,
2 evőkanál liszt,
1/2 evőkanál kakaópor
Trüffel krém:
3 tojás,
1/2 kg gesztenye massza,
1/2 kg étcsokoládé (ne tortabevonó legyen!),
1/2 liter tejszín
A Csokoládés Trüffel torta elkészítési módja:
Hagyományos módon kakaós piskótát készítünk, és egy kapcsos tortaformában megsütjük. Amikor kihűlt a következő krémet töltjük a tetejére: Trüffel Krém.Elkészítési módja: A csokoládét a tojások sárgájával gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk. Közben a gesztenye masszát áttörjük és belekeverjük az olvasztott csokoládét, majd a felvert tejszínhabot és a 3 tojás felvert habját. A krémet a piskóta tetejére töltjük és kb. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ennyi idő elteltével a krém megköt, ekkor a tortakarimát levesszük, az oldalát tortadarával, a tetejét pedig először porcukorral majd kakaóporral megszórjuk. Egyszerűn lehet díszíteni, ha kartonpapírból formákat vágunk ki (pl. hóember, fenyőfa) és a kakaó szórása előtt ezeket a tortára helyezzük. Ha szereti a család, a krémbe jól lecsöpögtetett rumos meggyet is lehet keverni. Ha csak a krémet készíted el, akkor miután megkeményedett golyókat is lehet belőle formálni olvasztott csokiba, vagy csoki reszelékbe forgatni de ezt már Trüffel golyóknak hívják. Ennek a közepébe is jó a rumos meggy.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b9662b68b3, 2008. dec. 23. 08:40
A csokoládés trüffel torta elkészítési módja és hozzávalói.