Gyarmati krémes recept
A Gyarmati krémes hozzávalói:Piskóta:
5 db tojás, 5 evőkanál víz, 10 evőkanál kristálycukor, 1/2 csomag sütőpor, 10 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó.
Krém:
2 csomag tejszín vagy vanília puding, 6 dl tej,
1 Rama, 20 dkg porcukor, l cs. vanília cukor.
Tortabevonó
A Gyarmati krémes elkészítési módja:
A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a k.cukrot. Kemény habbá verjük, belekanalazzuk folyamatos verés közben a vizet majd a tojássárgákkat.A lisztet a sütőporrak keverjük és lazán beledolgozzuk a tojáshabba.A kész piskótatésztát megfelezzük a felébe 2 ek. kakaót teszünk. Külön-külön megsütjük mint a piskótát. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingokat és kihűtjük.A Ramat 20 dkg porcukorral és a vanília cukorral kikavarjuk a hideg pudinggal összedolgozzuk. Alulra a kakaós lap kerül megkenjük a krém felével, ráhelyzzük a másik lapot, kissé hűtjük, majd olvasztott csokival bevonjuk. Nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Nóra*, 2007. febr. 19. 16:13
A gyarmati krémes elkészítési módja és hozzávalói.