Fekete rózsa recept
120 perc
A Fekete rózsa hozzávalói:
Tésztához: 60 dkg liszt, 10 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 db tojás, l cs. sütőpor, kevés szódabikarbóna.
A töltelékhez: 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj,25 dkg porcukor, 2 dl tej, l cs. stőpor,1 citrom héja, 1 db reszelt alma.
A krémhez: 8 dl tej, 2 cs. vaníliás pudingpor, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.
A Fekete rózsa elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze annyi tejjel, hogy nyújtható legyen. A tésztát hat részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütük.A többi négy lapot is kinyújtjuk, a töltelékkel megtöltjük,feltekerjük mint a beiglit. Ezután egymás mellé helyezzük őket a tepsiben, és közepes lángon aranybarnára sütjük. Kihűtjük. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, majd ha kihűl, hozzáadjuk a margarinos porcukros masszához. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre rátesszük a tekercseket, majd ismét egy réteg krém következik, és végül a másik lap. Izlés szerint bevonhatjuk csokimázzal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Nóra*, 2007. febr. 17. 07:58
A fekete rózsa elkészítési módja és hozzávalói.