Rákóczi túrós szelet recept
A Rákóczi túrós szelet hozzávalói:A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
fél citrom reszelt héja és leve
A félig sült tészta tejére:
2-3 ek baracklekvár
A töltelékhez:
3 db tojássárgája
50 dkg túró
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve(aki nem szereti a citromosat,helyette tegyen vaníliaaromából pár cseppet vagy vaníliás cukrot)
tehetünk a töltelékbe még mazsolát is,én most mellőztem
A tetejére:
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 csipet só
1-2 csepp citromlé
2-3 ek baracklekvár
A Rákóczi túrós szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 perc alatt,míg a tészta teteje megszilárdul. Kivesszük a sütőből,vékonyan megkenjük baracklekvárral,elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a sütőbe vissza téve készre sütjük. A 4 tojásfehérjét a sóval,citromlével,a cukorral kemény habbá verjük és a kész tésztára simítjuk vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk 1 cm távolságra a tészta tetejére. A lekvárt felforrósítjuk,átpasszírozzuk,hogy rost ne maradjon benne. Torta nyomóba töltjük a lekvárt és a résekbe töltjük. Langyos sütőbe visszatesszük,de csak annyi időre,hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. jan. 14. 15:21
A rákóczi túrós szelet elkészítési módja és hozzávalói.