Sajtos aprósütemény recept
30 perc
96 kcal
kb. 30 darabhoz:
A tésztához:
35 dkg liszt
12 dkg vaj ( margarin)
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 késhegynyi szalalkáli
1 dl tejföl
2 tojássárgája
A tetejére:
2 tojásfehérje
5 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg reszelt parmezán sajt
A Sajtos aprósütemény elkészítési módja:
Előkészítés: A lisztet, a vajat, egy csipet sót, a szódabikarbónát, a szalalkálit összemorzsoljuk, majd beletesszük a tejfölt és a tojások sárgáját. Simára gyúrjuk, letakarjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Elkészítés: A hűtőből kivéve a tésztát lisztezett deszkán 8 mm -1 cm vastagra kinyújtjuk, és formákval kiszúrjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A formák tetejét megkenjük a jól elkevert fehérjével, és megszórjuk a sajttal. A tepsibe tesszük, és a sütőben, 20-25 percig sütjük.
A kalória egy darabra értendó.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2007. szept. 11. 22:34
A sajtos aprósütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.