Tomi szelet recept
A Tomi szelet hozzávalói:Tésztához:
5 t. sárga
25 dkg cukor
10 ek. forró víz
25 dkg liszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
zsír a kikenéshez
Krémhez:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
10 dkg dió
2 dl tej
2 kanál liszt
Habhoz:
5 t. fehérje
25 dkg kris. cukor
Mázhoz:
10 dkg csokoládé
A Tomi szelet elkészítési módja:
A tojás sárgáját a cukorral és a forró vízzel kikeverjük. Majd hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. Kizsírozott, lisztezett tepsibe megsütjük. A margarint a cukorral kikavarjuk majd hozzáadjuk a diót. A tejhez hozzáadjuk a lisztet és sűrű pépet főzünk. Ha kihűlt a vajas krémhez keverjük és a tésztára simítjuk. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és gőz fölött tovább verjük amíg sima lesz. Ha kihűlt, a habot a töltelékre simítjuk. A csokit megolvasztjuk és a habra csurgatjuk.
A máznál a csoki kék Katica tortabevonó legyen, és 4-5 ek. olajjal gőz fölött olvasszuk fel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 3aeb86a367, 2009. febr. 10. 20:18
A tomi szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.