Tejfölös csirkeszelet recept
A Tejfölös csirkeszelet hozzávalói:8 szelet csirkemell
2 dl tejföl
2 tojássárga
20 dkg resz. sajt
1 kg burgonya
60 dkg sárgarépa
60 dkg karalábé
1/2 kg gomba
víz, vaj, liszt, só, bors
2 gerezd fokhagyma
A Tejfölös csirkeszelet elkészítési módja:
Az enyhén kiklopfolt húsokat sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és felolvasztott vajon mindkét oldalukat hírtelen megsütjük. Az elősütött húsokat kiszedjük és a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket. Amikor már láthatóan pirulnak vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Amikor puhulni kezd a fedőt levesszük, hogy a lé elpárologhasson. Közben a húst vajjal kikent tepsibe rakjuk. A tejfölt a tojás sárgájával összekeverjük majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és a húsokra kenjük. Mindegyik szeletet megszórjuk resz. sajttal és előmelegített sütőbe tesszük amíg a sajt rápirul. A megpárolódott zöldségekkel körítve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 3aeb86a367, 2009. febr. 9. 20:07
A tejfölös csirkeszelet elkészítési módja és hozzávalói.