Csirkeleves snidlinges-petrezselymes burgonyagombóccal recept
Zsírszegény
170 kcal
36 gramm
1 egész csirkemellcsont
20 dkg sárgarépa
20 dkg fehérrépa
20 dkg zöldborsó
20 dkg karalábé
10 dkg kelkáposztalevél
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt bors
A gombóchoz:
20 dkg burgonya
1 tojás
liszt
só
1-1 csokor snidling és petrezselyem
A Csirkeleves snidlinges-petrezselymes burgonyagombóccal elkészítési módja:
1. A zöldségeket megtisztítjuk,feldaraboljuk,a hagymát félbevágjuk. A zöldségeket és a csirkecsontot lábosba tesszük,felöntjük annyi vízzel,amennyi bőven ellepi,sózzuk,borsozzuk a levest.Forraljuk,majd takaréklángon 45 percig főzzük. 2. A burgonyát meghámozzuk,apróra kockázzuk,sós vízben puhára főzzük,leszűrjük,villával összetörjük.Ha kicsit kihűlt,hozzáadjuk a tojást,és annyi lisztet,hogy gombócot tudjunk gyúrni. Sózzuk,belekeverjük a finomra vágott snidlinget,petrezselymet.Nyolc gombócot formázunk,és a levesbe tesszük.Miután feljöttek a felszínre,1-2 percig főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. nov. 23. 17:20
A csirkeleves snidlinges-petrezselymes burgonyagombóccal elkészítési módja és hozzávalói.