Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyos libazúza leves sonkás galuskával recept

Tárkonyos libazúza leves sonkás galuskával recept

Elkészítési idő 75 perc

A Tárkonyos libazúza leves sonkás galuskával hozzávalói:
30 dkg libazúza
1 db petrezselyemgyökér
2 db sárgarépa
1/2 db zeller
1 db vöröshagyma

őrölt bors
tárkony
1/2 db citrom (leve)
1,5 dl főzőtejszín
1 evőkanál libazsír
1,5 l víz
Sonkás-galuska hozzávalói:
10 dkg főtt sonka (csak a száraz húsrésze)
4 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
1 db tojás (nagy)
1 evőkanál olaj

őrölt bors
petrezselyemzöld (apróra vágott)


Tárkonyos libazúza leves sonkás galuskával

A Tárkonyos libazúza leves sonkás galuskával elkészítési módja:
1. A sonkás-galuskához a búzadarát, a lisztet, a sót, és az őrölt borsot összekeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a petrezselyemzöldet, az olajat, és az egész tojást. Ezután alaposan összekeverjük, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni mielőtt a levesbe szaggatjuk (ha túl száraz lenne, akkor egy pici vizet keverhetünk hozzá). 2. A zúzát ízlés szerint feldaraboljuk (én kisebb kockákra vágtam). A zöldségeket megtisztítjuk, majd felvágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. Egy edényben felhevítjük a zsírt, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és elkezdjük üvegesre párolni. 3. Amikor már kellően üveges, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott libazúzát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk ízlés szerint tárkonnyal, majd tovább pároljuk még pár percig (én bőven megszórtam tárkonnyal, de ez ízlés dolga). 4. Ezután felöntjük 1,5 liter vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, majd addig főzzük, hogy a zúza teljesen megpuhuljon. Ekkor belecsorgatjuk a tejszínt, és forráspontig melegítjük. 5. A forrásban lévő levesbe egy kisebb kanállal beleszaggatjuk a galuskát, majd pár perc alatt puhára főzzük (figyeljünk, hogy ne forrjon a leves, inkább csak gyöngyözzön, és közben kóstoljuk meg a galuskát hogy megfőtt-e a belseje is). 6. Tálalás előtt a levest tányérba merjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tárkonyos libazúza leves sonkás galuskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook