Csirkeraguleves kapros túrógombóccal recept
60 perc
A Csirkeraguleves kapros túrógombóccal hozzávalói:
1 csirke apróléka belsőséggel együtt (máj, szív,
2 nagy szál sárgarépa felkarikázva
1 nagy szál fehérrépa felkarikázva
2 nagy szál újhagyma felkarikázva
10 dkg zeller felkockázva
10 dkg karalábé felkockázva
25 dkg zöldborsó
pár rózsa brokkoli
1 paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kapor
10 szem szemes bors
csipetnyi lestyán
citromlé
2 dl tejszín
25 dkg túró
1 tojás
2 evőkanál búzadara
só
A Csirkeraguleves kapros túrógombóccal elkészítési módja:
A csirkeaprólékot feltesszük hideg vízben főni a borssal és sóval. A zöldséget (sárga-, fehérrépa, zeller, karalábé) kevés vajon megdinszteljük. Amikor kezd habzani a leves, leszedjük a habot, és takarékra állítjuk. Ha már nem habzik, akkor belerakjuk a dinsztelt zöldségeket a brokkolival, paradicsommal és a fokhagymával együtt. Addig főzzük, míg a csirke elkezd puhulni. Elkészítjük a túrógombócot: a túrót 1 tojással, sóval és az apróra vágott kaporral összegyúrjuk, min. 2 evőkanál búzadarát adunk hozzá, de lehet, hogy többet is felvesz. Hagyjuk kicsit megdagadni a grízt, majd apróbb golyókat formálunk belőle. Amikor már puha a csirke, akkor belerakjuk a borsót, a túrós masszából formált gombócokat és az újhagymát is a levesbe. Citromlevet facsarunk bele, sózzuk. A túrógombócok fel fognak jönni a tetejére, majd beleöntjük a tejszínt, amitől krémesebb lesz, és hozzáadjuk a csipet lestyánt. Összeforraljuk, és tálalhatjuk is!
Különböző ízek meglepő harmóniája ez a leves,nagyon ízletes!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. nov. 11. 17:42
A csirkeraguleves kapros túrógombóccal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.