Gesztenyés gyöngytyúkleves recept


1 gyöngytyúk (kb. 1 kg),
30 dkg sárgarépa,
20 dkg fehérrépa,
10 dkg vöröshagyma,
10 dkg gomba,
fokhagyma,
só,
babérlevél,
kakukkfű,
boróka bogyó,
1 tojásfehérje,
2 dl tejszín,
10 dkg gesztenye,
2 dkg liszt.
A Gesztenyés gyöngytyúkleves elkészítési módja:
A megtisztított gyöngytyúkot, karikára vágott zöldségekkel, vöröshagymával egy sütőtepsire helyezzük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, és erős tűzön megpirítjuk A megpirított tyúkot fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük, babérlevelet adunk hozzá. A levest forrásig kevergetjük, majd lassú tűzön kb. 2 órán át főzzük, ha szükséges, utóízesítjük. A kész levest negyed óráig pihentetjük, majd leszűrjük. A húst a csontról lefejtjük, bőrét eltávolítjuk és egyforma kockákra vágjuk. Áttört gesztenyéből és kevés lisztből tejszínes habarást készítünk, a leveshez adjuk és felforraljuk.
Tálaláskor a megfőtt húst csészébe tesszük és óvatosan rámerjük a forró levest.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. júl. 3. 09:48
A gesztenyés gyöngytyúkleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.