Gesztenyekrémleves recept


50 dkg héjas gesztenye,
2 evőkanál liszt,
1 tojássárgája,
5 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 dl édes fehérbor (muskotályos),
4 dkg cukor,
só.
A Gesztenyekrémleves elkészítési módja:
A gesztenye héját hegyes késsel bevágjuk. Kuktába tesszük, felöntjük sós vízzel és puhára főzzük. Meghámozzuk, burgonyanyomón vagy szitán áttörjük. Lábosba tesszük, vajat adunk hozzá és 2 percig pároljuk. Meghintjük a liszttel, tovább kevergetjük, majd felöntjük a borral és egy pohár vízzel. Cukrot adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük.
Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük. Csészékben tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. júl. 3. 09:46
A gesztenyekrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.